woensdag 4 december 2013

1914 Pantserdekschip Hr.Ms. Noord-Brabant

1914- Het voordek gezien vanaf de commandobrug van het Nederlandse marineschip de kruiser Hr. Ms Noord-Brabant. Een golf breekt over de boeg van het schip tijdens een storm in de Middellandse Zee.
1914 Aan boord van het Nederlandse marineschip de kruiser HR. MS. Noord-Brabant op weg naar Albanië. Middagrust van bemanningsleden op de voorplecht, vanaf de commandobrug gezien.

Het stokersverblijf van de het Nederlandse marineschip, de kruiser HMS Noord-Brabant, 1914, op weg naar Albanië om het stoffelijk overschot van de voor Durazzo gesneuvelde majoor Thomson naar Nederland over te brengen. De poserende bemanningsleden bevinden zich in de mess met hun etensbakken en kookpotten. Een bemanningslid heeft een brood onder zijn arm, een ander rookt een stenen pijp.


Officieren in de messroom (voorlongroom) aan boord van het Nederlandse marineschip de kruiser HMS Noord-Brabant, op weg naar Albanië om het stoffelijk overschot van de voor Durazzo gevallen majoor Thomson naar Nederland over te brengen, 1914. Sergeanten adelborst poseren lachend bij hun met servies gedekte tafel. Aan de wand pin-ups en cover girls. Van links naar rechts: Sergeanten adelborst Heringa, v.d. Bijllaardt, Hetterschij, Ernste, Weemhoff, Varkevisser, de Mos, Harinck, Fanoy.

Geen opmerkingen :